Eva Vlaardingerbroek spreekt zich uit tegen abortus: 'Leven is heilig'

Opiniemaakster Eva Vlaardingerbroek, bij velen een bekend gezicht vanwege haar uitgesproken steun voor de boeren, is christen en daarom pro-life. (Beeld: YouTube)

Eva Vlaardingerbroek spreekt zich uit tegen abortus: 'Leven is heilig'

Het aantal Nederlanders dat kritischer denkt over abortus neemt gestaag toe. Onder hen bevinden zich ook meer en meer prominente stemmen. Het nieuwste voorbeeld; opiniemaakster en recente bekeerling Eva Vlaardingerbroek.

"Het leven begint bij de conceptie"

“Het leven begint bij de conceptie. Hoe klein het ook is, het is heilig. Iets anders beweren is zowel moreel als intellectueel schijnheilig. Daarom is het niet aan jou om dat leven af te nemen. Het is niet aan jou om het te beëindigen. Het is niet jouw lichaam, dus niet jouw keuze, simpel.” De oorspronkelijk Engelstalige tweet maakte de lippen los, ook ver over onze landgrenzen waar de Nederlandse ook steeds meer bekendheid geniet.

Waterdicht

De logica waarmee de opiniemaakster de “mijn lichaam, mijn keuze”-dooddoener ontmantelt is waterdicht. Het is een feit dat het menselijk leven bij de conceptie begint, aangezien dan het unieke DNA van een nieuw persoon ontstaat. De grootte van dat lichaam heeft geen invloed op de intrinsieke waarde ervan. Omdat het ongeboren kind dus een eigen persoon is, heeft zijn of haar moeder niet het recht om hem of haar in haar baarmoeder te laten doden.

Lees ook: Abortus voor het klimaat: “heel gezonde reactie op een extreme situatie”

Eva Vlaardingerbroek

Veel Nederlanders kennen Eva Vlaardingerbroek vanwege haar kritische uitlatingen over de Nederlandse coronadwang. Haar gedachtegoed van Eva Vlaardingerbroek reikt ook ver buiten onze landsgrenzen. Ze is meermaals te gast bij Tucker Carlson en schoof onlangs nog aan bij Jordan Peterson om over het lot van de Nederlandse boeren te praten.

Tweet Eva Vlaardingerbroek

Bekeerd tot de katholieke Kerk

Eva Vlaardingerbroeks pro-life belijdenis vloeit voort uit haar katholieke godsdienst. In april 2023 bekeerde zij zich tot de katholieke Kerk. De Kerk leidt al decennia het pro-life getuigenis. Wereldwijd is het grootste deel van de pro-life leiders katholiek. Het valt te hopen dat Vlaardingerbroek haar internationale bekendheid blijft aanwenden om het ongeboren kind te verdedigen.

Laatst bijgewerkt: 11 september 2023 15:58

Doneer