De Tour de France, het nieuwe doelwit van het wokisme

De Tour de France, het nieuwe doelwit van het wokisme

THEMA'S:

In een interview met Valeurs Actuelles dat 25 juli is gepubliceerd, geselt de beroemde advocaat en essayist Gilles-William Goldnagel de krant Libération, die aan de vooravond van de laatste étappe van de Ronde de vraag stelt "naar het gebrek aan diversiteit" in de volgende bewoordingen: "Tour de France 2023: waarom is het Franse peloton zo blank?". Dat is dan ook de kop van het extreemlinkse dagblad.

Geobsedeerd door ras

De heer Goldnadel herinnert ons eraan dat, "de obsessie met ras niet nieuw [is] voor extreemlinks. Het is zelfs volledig pathologisch geworden met het woke racialisme waar extreem-linkse kranten zich nu duidelijk aan houden (...). Deze obsessie met ras is eenrichtingsverkeer als het gaat om het begrip diversiteit. Met andere woorden, de journalist in kwestie bij Libération en de hele redactie gaan op de uitkijk staan en tellen het aantal zwarte mensen in de Tour de France", betreurt hij.

Lees ook: Tegen de woke genderideologie: de hele natuur is binair

Dubbele standaard

De columnist van de Figaro benadrukt: "(...) deze chromatische obsessie verbergt slecht de antiwesterse en antiblanke afkeer. Nogmaals, ik daag je uit om een artikel in Libération te vinden waarin staat dat er niet genoeg blanken in het Zuid-Afrikaanse voetbalteam zitten, of waar dan ook, dat er nergens genoeg blanken zijn. Dat kan niet (...)".

Afkeer

"En naast deze eenzijdige bezorgdheid om alle rassen behalve blanke, is er duidelijk een diepe afkeer van de laatste," zegt hij krachtig. "De belangrijkste promotors van deze haat, om niet te spreken van anti-blank racisme, zijn de extreem-linkse blanken zelf. Naar mijn mening zou het fenomeen niet zulke proporties hebben aangenomen, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, als de extreemlinkse blanken zich niet zo voor hun huid hadden geschaamd".

Anti-blank racisme

Hij voegde eraan toe: "Racialisme is hedendaags racisme. Als je zegt dat sommige mensen geracialiseerd zijn en anderen niet, dan zeg je dat er categorieën zijn die beschermd moeten worden omdat ze veel geleden hebben, terwijl anderen geen bescherming verdienen. Dit is de kern van anti-blank racisme."

Bestel het rapport over linkse indoctrinatie in schoolboeken

Haat voor het Westen

In antwoord op een vraag van de journalist van Valeurs Actuelles over zelfhaat, wees de beroemde advocaat vervolgens op al die mensen die blank zijn maar anti-blank racisme vertonen: "Ik denk niet dat deze mensen zichzelf nog kunnen zien. Ze haten alles wat Westers is zo erg dat ze zichzelf niet langer als blank zien. Ze zien zichzelf niet langer als deel van de Westerse wereld. "Wat ik wil zeggen is: ik denk niet dat ze zichzelf haten, ik denk dat ze hun geliefden haten, hun medemens. Aan de andere kant aanbidden ze degenen die ver weg zijn," legt hij uit.

Naastenhaat

Goldnagel vervolgt: "Het is wat ik de 'neiging naar het andere' noem, de voorkeur voor het andere. Ze haten hun naaste en vereren hun verre naaste. Toch beschouwen de meesten van hen zichzelf niet als bevoorrechte blanke mensen. Hoewel dat het onderzoeken waard is.... Maar daarom verafschuw ik de term zelfhaat. Het is geen zelfhaat, het is naastenhaat".

Bron: https://www.valeursactuelles.com/clubvaleurs/societe/entretien-gilles-william-goldnadel-sur-le-tour-de-france-trop-blanc-pour-liberation-il-y-a-une-vraie-obsession-de-la-diversite-a-sens-unique

Dit artikel verscheen eerder op AvenirdelaCulture.info

Laatst bijgewerkt: 28 augustus 2023 15:00

Doneer