Minister, stop de warmtepomp dwang!

Petitie aan Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting

Minister, stop de warmtepomp dwang!

Burgers moeten in 2026 verplicht over op de warmtepomp. Dat maakt het kabinet bekend.

Dit terwijl er grote nadelen kleven aan de warmtepomp:

  • Het is duur in aanschaf. Gemiddeld kost een warmtepomp tussen de 10.000 en 15.000 euro!

  • Warmt langzaam op, vooral in de winter. Wilt u het toch behaaglijk warm hebben? Dan moet de 'hulpstroom' bijspringen en wacht u een torenhoge energierekening.

  • Bijkomende isolatiemaatregelen zijn peperduur. Volgens het Economisch Instituut voor de Bouw komen de totale kosten gemiddeld op zo'n 40.000 euro!

  • Lang niet alle huizen zijn geschikt. Heeft u een oudere, slecht geïsoleerde woning? Dan verlaat de warmte uw huis sneller dan de warmtepomp het naar binnen kan pompen.

  • De warmtepomp is een hi-tech apparaat. Als er storingen zijn, is er maar een beperkt aantal gespecialiseerde klus-IT'ers dat in staat is om de problemen te verhelpen. De gevolgen van een landelijke storing zijn niet te overzien.

Den Haag wil steeds meer controle over uw eigen huis. Terwijl uw woning privé-eigendom is. Of u dat nu verwarmt met warmtepomp, houtkachel of cv, dat moeten Nederlanders zelf kunnen bepalen.

Daarom roepen wij Hugo de Jonge, minister van Volkshuisvesting op: Stop de warmtepompdwang! Respecteer het privé-eigendom van huiseigenaren. Protesteer mee tegen de klimaatlobbyisten en teken de petitie!

Lees meer