Kamerlid Van Haga over Pim Lammers: ‘Je moet kinderen beschermen’

Kamerlid Van Haga over Pim Lammers: ‘Je moet kinderen beschermen’

THEMA'S:

Tweede Kamerlid Wybren van Haga stelde Kamervragen over de deelname van Pim Lammers aan de Kinderboekenweek. Lammers schreef namelijk een verhaal waarin pedofilie wordt verheerlijkt. Campagneleider Hugo Bos van Cultuur onder Vuur gaat op het Binnenhof in gesprek met Van Haga.

Lammers-affaire bereikt de Tweede Kamer

‘Waarom is de keuze gemaakt om uitgerekend Pim Lammers het gedicht te laten schrijven voor de Kinderboekenweek?’ Met die vraag bestookte Van Haga het kabinet over de Lammers-affaire. Hierna kwam de petitie van Gezin in Gevaar nationaal in het nieuws.

Selectieve linkse verontwaardigdheid

Toen bekend werd dat Pim Lammers zich vanwege de ophef terugtrok, wekte dat bij sommigen ontsteltenis. De verdedigers van Lammers’ in opspraak geraakte lectuur beroepen zich op de ‘vrijheid van meningsuiting’. Van Haga merkt op dat diezelfde mensen "muisstil" waren in het COVID-tijdperk en actief censuur toepaste op iedereen die kritisch was op het coronabeleid.

Banner coronacoup

Ouders zitten niet te wachten op pedofilie-activisme

Vanwege de ophef is een aantal schrijvers in de pen geklommen om steun te betuigen aan pedofilie-schrijver Lammers. Toch willen de meeste ouders absoluut niet hebben dat hun kinderen worden blootgesteld aan pedofilie. Vrijheid van meningsuiting geldt niet voor pedofilie-verheerlijking.

Laatst bijgewerkt: 21 februari 2023 08:42

Doneer