De overwinning voor het gezin die Nederland op zijn kop zette

De media maakten van de Lammers-affaire handig een 'vrije woord'-kwestie. Pim Lammers verscheen ondanks beweerde 'doodsbedreigingen' gewoon op het Boekenbal en liet zich daar toejuichen. (Beeld: screenshot RTL Nieuws)

De overwinning voor het gezin die Nederland op zijn kop zette

THEMA'S:

Weinig mensen in het Westen beschouwen Nederland als een land dat openstaat voor een pro-gezinsboodschap, aldus de Amerikaanse publicist James Bascom. Nog minder mensen zouden zich kunnen voorstellen dat daar een pro-gezinsorganisatie kon bestaan, laat staan een die successen boekt.

Cultuurlinksers dachten gewonnen te hebben

De reputatie van Nederland in de populaire cultuur is die van een Europees Las Vegas dat miljoenen bezoekers naar Amsterdam trekt voor drugs, gokken en prostitutie. Het zelfbeeld is er een van radicaal individualisme - klassiek liberalisme in de economie en libertarisme in de moraal. Gelovend in hun eigen propaganda, hebben de Nederlandse cultuurlinksers decennialang op hun lauweren gerust, in de overtuiging dat in Nederland de seksuele revolutie alle tegenstand heeft overwonnen.

Gezin in Gevaar stopte Pim Lammers

Deze mythe kreeg in februari een zware dreun toen Civitas Christiana - een Nederlandse pro-gezinsorganisatie die lid is van het internationale netwerk van stichtingen voor het verdedigen van Traditie, Familie en Privé-eigendom (TFP) - via haar campagne Gezin in Gevaar een petitie lanceerde die met succes de verspreiding van een gedicht voor Nederlandse kinderen, geschreven door LHBT-activist en pedofilie-promotende auteur Pim Lammers, tegenhield.

COV WhatsApp-banner

Massaal tumult

De overwinning van Gezin in Gevaar leidde tot een intens, landelijk debat en een mediastorm die meer dan een maand duurde. De Nederlandse LHBT-beweging, de hele Nederlandse media en zelfs premier Mark Rutte mengden zich in een massaal tumult van woede, ongeloof en angst. Alle gevestigde instellingen verdedigden het recht van Pim Lammers om pro-pedofilie propaganda te publiceren, terwijl de Nederlandse televisie, radio en kranten de spot dreven met Hugo Bos, de leider van Civitas Christiana, vanwege zijn traditionele katholieke opvattingen over gezin en huwelijk.

LHBT-gedicht voor kinderen

De ‘Pim Lammers-affaire’ begon met de Kinderboekenweek, een jaarlijks evenement in Nederland ter promotie van auteurs van nieuw verschenen kinderboeken. Het wordt georganiseerd door de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), een organisatie van Nederlandse uitgevers en boekhandels die de Nederlandse literatuur promoot. Zoals eerst gemeld door reactionair.nl, heeft het CPNB Pim Lammers, een bekende Nederlandse homoseksueel en LHBT-activist, gevraagd een gedicht te schrijven dat onder kinderen in heel Nederland zou worden verspreid.

Bij Lammers vindt het kind misbruik leuk

Pim Lammers is niet alleen een bekend homoseksueel activist, maar ook schrijver van seksueel getinte kinderboeken. Een daarvan, De boer en de dierenarts, is een verhaal over twee mannen die verliefd op elkaar worden, terwijl een ander, Het lammetje dat een varken is, wordt gebruikt om kleuters gendertheorie bij te brengen. Weer een ander boek, Trainer, gaat over een twaalfjarige jongen die door zijn volwassen voetbalcoach wordt misbruikt, maar dat leuk lijkt te vinden.

Teken tegen de Week van de Lentekriebels

‘Heel bewust’ voor Lammers gekozen

Direct nadat het CPNB bekendmaakte Lammers te hebben uitgekozen om het kindergedicht te schrijven, ontstond er controverse. Enkele bekende Nederlanders, waaronder Kim Feenstra en Monique Smit, spraken zich er fel tegen uit. Anticiperend op de polemiek die zou ontstaan over de keuze voor Lammers verdubbelde het CPNB zijn standpunt door te zeggen dat het "heel bewust" voor Lammers had gekozen omdat zijn boeken gaan over "jezelf zijn als kind". Ook de Nederlandse Taalunie, de internationale organisatie die toeziet op de Nederlandse taal, tweette haar steun aan het CPNB.

Petitie ging viraal

Op 4 februari lanceerde Gezin in Gevaar een online petitie om de Kinderboekenweek te vragen haar uitnodiging voor het schrijven van gedichten aan Pim Lammers in te trekken. Binnen 24 uur ging de petitie viraal en was door meer dan 5.000 mensen ondertekend. Voor een land van 17 miljoen is 5.000 een zeer aanzienlijk aantal, gelijk aan ongeveer 100.000 in de Verenigde Staten. De petitie steeg later tot meer dan 7.200.

‘Doodsbedreigingen’ voor Lammers

Het onderwerp was lange tijd trending op Twitter. Binnen een dag nadat de petitie online verscheen, maakte de Kinderboekenweek bekend dat Lammers had besloten zich terug te trekken voor het schrijven van het gedicht. Hij beweerde dat hij "doodsbedreigingen" had ontvangen en dat hij het slachtoffer was van "pertinent onware" beschuldigingen dat hij pedofilie promoot.

Stop de massa-immigratie. Stop het dweilen met de kraan open!

Media veranderen snel van onderwerp

Onmiddellijk na Lammers' verklaring barstte de hele Nederlandse media in verontwaardiging uit. De affaire Lammers werd al snel een nationale kwestie, waarover alle grote Nederlandse kranten berichtten, waaronder De Telegraaf, Algemeen Dagblad, De Volkskrant, NRC en Trouw. Vanaf het begin weigerden de media Pim Lammers te verdedigen op het centrale punt: de moraal van pedofilie. Alsof ze aanvoelden dat pedofiele literatuur voor kinderen in de ogen van de publieke opinie een brug te ver is, veranderden de Nederlandse media eenvoudigweg van onderwerp en maakten de kwestie in plaats daarvan tot een zaak van de vermeende doodsbedreigingen aan het adres van Lammers. In hun ogen is Civitas Christiana, als een "extreem-rechtse" organisatie die het "vrije woord" aanvalt, de echte bedreiging voor Nederland.

‘1968’ maakte pedofilie salonfähig

Feit is dat seksuele revolutionairen al bijna een eeuw vechten voor de seksualisering van kinderen. Wilhelm Reich, die de term "seksuele revolutie" bedacht, schreef dat kinderen "seksueel bewuste" wezens zijn en dat het schadelijk is om hun seksuele verlangens te onderdrukken. Sommige van zijn discipelen richtten pro-pedofiele organisaties op. Daniel Cohn-Bendit, het icoon van mei 1968, gaf in interviews met de media en in zijn boek Le Grand Bazar uit 1975 toe dat hij had genoten van seksueel contact met kinderen vanaf vijf jaar. De Duitse Groene Partij moest zich in 2014 verontschuldigen voor haar pro-pedofiele standpunten die teruggingen tot haar oprichting in 1980.

LHBT wil kinderen klaarstomen

Meer recentelijk heeft de Nederlandse staatsomroep NPO controverse veroorzaakt door Nelson Maatman, lid van de pro-pedofiliegroep MARTIJN, een platform te bieden om zijn standpunten te verdedigen. De NPO produceerde ook een programma genaamd ‘Gewoon. Bloot’ waarin volwassenen hun kleren uittrekken voor kinderen. In 2019 publiceerden de Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66 die deel uitmaakt van de huidige regeringscoalitie in Den Haag, een document waarin werd opgeroepen tot de normalisering van pedofilie als "een seksuele geaardheid waarmee men geboren wordt". Het is onmogelijk te ontkennen dat het Nederlandse en Europese establishment de normalisering van pedofilie heeft bevorderd, of er in ieder geval onverschillig tegenover stond. En op cultureel niveau is de verspreiding van Drag Queen Story Hours over de hele wereld het duidelijkste bewijs dat de LHBT-beweging kinderen wil klaarstomen voor seksuele activiteit, zoals een activist voor de camera toegaf.

Banner petitie tegen vaccinatiedwang

Ed Nijpels: consistent verdediger van pedofilie

Op zaterdag 4 februari verscheen in alle grote Nederlandse kranten een paginagrote advertentie met de handtekeningen van honderden schrijvers, intellectuelen en andere publieke figuren ter ondersteuning van Lammers. De officiële reden was het verdedigen van de "vrijheid van meningsuiting". Toch hebben veel van de ondertekenaars, waaronder Marthijn Uittenbogaard, Sidney Smeets, Arnon Grunberg en Meindert Fennema, zich eerder openlijk uitgesproken voor pedofilie. Smeets moest zich in 2021 terugtrekken als parlementslid omdat hij minderjarige jongens seksueel had benaderd. Maar liefst twaalf ondertekenaars van de verklaring ter verdediging van Lammers waren ook ondertekenaars van een verklaring uit 2014 ter verdediging van de pro-pedofiliegroepering Vereniging MARTIJN. Eén ondertekenaar, voormalig Tweede Kamerlid en minister Ed Nijpels van de liberale partij (VVD), pleit al sinds 1978 publiekelijk voor de decriminalisering van seksuele relaties met kinderen.

Media keren zich tegen Gezin in Gevaar

In een poging nog meer van onderwerp te veranderen, richtte de NPO zich op de vermeende doodsbedreigingen aan het adres van Lammers. Een NPO-presentator beschuldigde Gezin in Gevaar ervan tot deze bedreigingen te hebben aangezet en riep de Nederlandse regering op de organisatie te onderzoeken op haar "extremistische of zelfs terroristische daden". Gezin in Gevaar ontkende ten stelligste dat zij ooit doodsbedreigingen heeft geuit of op enigerlei wijze geweld heeft gebruikt, en wees erop dat zij zelf de afgelopen vijf jaar meerdere malen met de dood is bedreigd. De media bleven opvallend stil toen LHBT-activisten meerdere malen vrijwilligers van Civitas Christiana fysiek aanvielen of toen Antifa-militanten de kantoren van Civitas Christiana vernielden.

Mark Rutte draait het naar ‘vrije woord’-kwestie

De volgende dag tweette premier Mark Rutte zelf een verklaring ter verdediging van Pim Lammers, waarin hij zei dat "het vrije woord een groot goed is in onze rechtsstaat" en dat "alleen de rechter grenzen stelt". Slechts één lid van het Nederlandse parlement, Wybren van Haga, had de moed om zich publiekelijk tegen Lammers uit te spreken. "Iemand die kindermisbruik verheerlijkt mag nooit een podium krijgen", twitterde hij.

Bestel "Hoe winnen we de klimaatoorlog"

Priester en bisschop tegen Gezin in Gevaar

Civitas Christiana maakt er geen geheim van dat zij zich laat inspireren en leiden door de traditionele sociale en morele leer van de katholieke Kerk. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ook progressieve katholieken zich tegen de campagne uitspraken. Pastoor Jan-Jaap van Peperstraten, een Nederlandse katholieke priester met een prominente aanwezigheid op de sociale media, viel Civitas Christiana aan vanwege haar standpunten tegen homoseksualiteit, haar verdediging van privé-eigendom en haar vermeende doel om een "islamitisch kalifaat" op te leggen. Bisschop Gerard de Korte van het bisdom 's-Hertogenbosch publiceerde ook een verklaring waarin hij Civitas aanviel omdat het de "moderne cultuur" niet had geaccepteerd en in het bijzonder omdat het de beginselen van de Franse Revolutie had verworpen: vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Nederlandse volk steunt Gezin in Gevaar

De universele en overweldigende vijandigheid van de media en het Nederlandse establishment zou de indruk kunnen wekken dat het Nederlandse volk aan zijn kant staat. Hun eigen woorden verraden echter het tegendeel. De Nederlandse schrijver Dolf Verroen zei dat Pim Lammers waarschijnlijk permanent geassocieerd zal worden met pedofiliebevordering, een "ramp" voor hem die "moeilijk kwijt te raken zal zijn en op internet zal blijven opduiken."

Nederland ontdekt aantrekkelijkheid traditionalisme

Ook bestaat de vrees dat traditionalistische en zelfs reactionaire ideeën over gezin, moraal en godsdienst in Nederland veel aantrekkelijker zijn dan de meeste mensen beseffen. Sommige kranten en radioprogramma's spraken de vrees uit dat groepen als Civitas Christiana "de culturele en communicatieoorlog aan het winnen zijn" en dat de "anti-genderbeweging in Nederland aan kracht zou kunnen winnen". Anderen waren geschokt dat zo'n kleine groep een "succesvolle strategie" kon uitvoeren met zo'n "groot bereik". De succesvolle campagne bewijst dat een kleine groep en een goed gekozen onderwerp een beslissende invloed kunnen hebben op de publieke opinie en de opmars van de seksuele revolutie kunnen verslaan, zelfs in Nederland.

Premier Rutte, stop de oorlog tegen aardgas!

Veel Nederlanders walgen van seksuele revolutie

De ongekende vijandigheid in de media ging niet alleen over een gedicht. De petitie bracht een ernstige kloof in de Nederlandse samenleving over vrijheid en publieke moraal aan het licht. Anders dan het libertaire en libertijnse land dat in toeristische advertenties wordt afgeschilderd, walgt een grote minderheid van de bevolking van de seksuele revolutie en gelooft nog steeds in het natuurlijke gezin, maar zwijgt uit angst.

Nederland: niet zo vrijgevochten als het lijkt

Terwijl westerse samenlevingen steeds dichter naar seksuele en sociale anarchie afglijden, reageert dit tot nu toe zwijgende segment van mensen en doorbreekt de valse consensus. De gruwelijke gevolgen van radicaal individualisme met genderideologie en pedofilie zet mensen ertoe aan het paradigma van de liberale moderniteit te verwerpen. Velen kijken zelfs naar het christelijke verleden van het land voor antwoorden. Eén ding is zeker: het beeld van Nederland als een volledig liberaal land zonder enig verzet tegen de seksuele revolutie is achterhaald.

Laatst bijgewerkt: 7 april 2023 12:18

Doneer