Betaaldienst Mollie cancelt Civitas Christiana vanwege Lentekriebels-acties

Denkt u anders over gender en seksualiteit dan politiek-correct links? Dan wil Mollie u het zwijgen opleggen.

Betaaldienst Mollie cancelt Civitas Christiana vanwege Lentekriebels-acties

THEMA'S:

Betaaldienst Mollie stopt de dienstverlening aan Civitas Christiana, de stichting achter campagnes als Gezin in Gevaar en Cultuur onder Vuur. Dat meldt Mollie in een e-mail tijdens de Week van de Lentekriebels.

Mollie zet ons aan de kant

Onze organisatie heeft een “negatieve reputatie”. Onze activiteiten kunnen een “onaanvaardbaar risico” vormen voor Mollie. Dat beweert de betaaldienst in een e-mail aan Civitas Christiana.

In de Week van de Lentekriebels

De e-mail is verstuurd op vrijdagnamiddag 8 maart 2024, tijdens de Week van de Lentekriebels. Die ochtend voerde campagneleider Hugo Bos met vrijwilligers straatcampagne tegenover het Rutgers-kantoor, om vreedzaam te protesteren tegen de seksuele indoctrinatie van kinderen door de Week van de Lentekriebels.

Onze Lentekriebels-kritiek bereikt formatietafel

Deze acties hebben een ongekend succes. Zelfs aan de formatietafel wordt gesproken over de Lentekriebels, zo meldt NOS. De 'vanzelfsprekendheid' van de indoctrinatieweek is voorgoed voorbij. Ouders zijn wakker en pikken de Rutgers-propaganda niet meer.

Lees ook: Week van de Lentekriebels zet 8-jarige kinderen aan tot zelfbevrediging

VVD vraagt om verbod

Terug naar 8 maart. Die middag vroegen de VVD-Tweede Kamerleden Bente Becker en Daan de Kort of het demissionair kabinet Civitas Christiana kon verbieden, met als aanleiding onze Lentekriebels-acties. Daarbovenop kwam de e-mail dat “Mollie overgaat tot de sluiting van uw account”.

Wel heel toevallig

Een toevallige samenloop van omstandigheden? Of een overijverige toepassing van de strikte financiële wetgeving? Wij laten het aan het oordeel van de lezer over. Wij kunnen alleen zeggen dat we acht jaar zonder enig probleem klant zijn geweest bij Mollie. Nimmer hebben we onder verdenking gestaan van fraude, witwassing of terrorisme.

Fraudewet wordt ingezet voor muilkorven andersdenkenden

Niet dat betaaldiensten zo’n verdenking nodig hebben om je te cancellen. Ze “gebruiken wetgeving tegen witwassen en terrorismefinanciering soms als excuus om van bepaalde klanten afscheid te nemen, terwijl de wet daar niet voor bedoeld is,” zegt jurist Gijs Bronzwaer tegen NRC.

Volg COV op Telegram

Mollie weigerde ook Blckbx

Steeds vaker gaan techbedrijven op ideologische kruistocht. Tijdens de coronacrisis werden Café Weltschmerz en Blckbx aan de kant gezet door Mollie. Na protest werd de weigering van Blckbx teruggedraaid.

Genoodzaakt tot overstappen

Civitas Christiana heeft een advocaat ingeschakeld om de Mollie-cancelling aan te vechten. Het bedrijf is echter onvermurwbaar. Per 8 juni zal ons account gesloten worden. We werken met een team van programmeurs en webdevelopers nu hard aan de overstap naar een andere betaaldienst. Wilt u daar bij helpen met een gift, dan zijn wij u zeer dankbaar!

Laatst bijgewerkt: 14 mei 2024 14:46

Doneer