Vier manieren waarop de bestuurselite het paasfeest ontchristelijkt
Nog een zalig Pasen gewenst! Ook omdat de politiek-correcte bestuurselite het u niet graag wenst. Dat bleek wel afgelopen paasdagen. Wij noemen vier manieren waarop de bestuurselite het paasfeest ontdoet van zijn christelijke boodschap.
1. Mark Rutte: alle religies zijn gelijk, dus geen gelukswensen
Onze minister-president wenste de moslims in Nederland in 2015 een "fijne ramadan" toe op Twitter. Eenzelfde paaswens valt op het Twitteraccount van de premier niet te vinden.
Sinds 2016 stuurt Rutte geen gelukswensen meer op religieuze feestdagen. Gelijke monniken, gelijke kappen - dat zal het idee zijn. Wat volledig voorbij gaat aan de bevoorrechte positie van christelijke feesten in onze cultuur.
“Graag wens ik de miljoen moslims in Nederland een fijne ramadan toe. Ramadan kareem."
— Mark Rutte (@MinPres) 18 juni 2015
Nee, dan de Britse premier:
"However you are spending this #Easter, I hope that you have a happy and peaceful time" – PM @Theresa_May #EasterSunday pic.twitter.com/EqgjV3iLua
— UK Prime Minister (@10DowningStreet) April 1, 2018
2. Google: wel theremin, zelfs holi, maar niet pasen
Google past graag zijn logo ('doodle') aan voor progressieve feestdagen als Internationale Vrouwendag. Of om Clara Rockmore te eren. Clara wie? Wij hadden ook nog nooit van haar gehoord. Rockmore speelde in de jaren 1930 het obscure instrument 'theremin' in orkesten. Tja.
Obscure instrumenten spelen is volgens Google veel belangrijker dan opstaan uit de dood en de godsdienst stichten waar de grootste beschaving ooit uit voortgekomen is. Daarom krijgt Rockmore wel een doodle en Jezus Christus met pasen niet.
Desgevraagd verklaart Google aan Fox News: "Wij hebben geen doodles voor religieuze feestdagen... Er kunnen doodles verschijnen voor sommige niet-religieuze vieringen die uit religieuze feesten zijn gegroeid."
Google publiceert bijvoorbeeld doodles voor holi, een of ander hindoefeest dat draait om verf gooien naar elkaar. Een culturele traditie met religieuze wortels. Net als eieren zoeken met pasen. Dat het paasfeest nochtans geen doodle krijgt, zegt boekdelen over Google's afkeer van christelijke traditie.
3. Jesse Klaver: Wel wielrennen, niet wederopstanding
Wist u dat Jesse Klaver ooit jongerenvoorzitter was bij de christelijke vakbond CNV? De latere GroenLinks-leider pleitte in die positie voor meer milieu en minder nadruk op het christelijke. Hoe verrassend.
Afgelopen pasen was het 0% wederopstanding en 100% wielrennen voor Klaver, als we afgaan op zijn tweets.
Wow! Wat een briljante prestaties van Nederlandse wielrenners vandaag! Echt fantastisch @AnnavdBreggen en @NikiTerpstra.
— Jesse Klaver (@jesseklaver) April 1, 2018
Het moet wel gezegd worden dat andere partijleiders ook niet bepaald scheutig waren met paaswensen. Sybrand Buma (CDA), die laatste tijd toch zo hamert op onze Nederlandse cultuur en christelijke tradities, zweeg op 1 april in alle toonaarden.
4. Verenigde Naties: het evangelie van de massa-immigratie
Waar Nederlandse politici en Google zich hullen in stilzwijgen, gebruikt de Verenigde Naties op schaamteloze wijze het paasfeest om het fopevangelie van de massa-immigratie te verkondigen.
Migratie is onontkoombaar, wenselijk en noodzakelijk. Dat proclameerde de Verenigde Naties op Twitter afgelopen paasdag. Het nieuwe nepevangelie van de globalistische bestuurselite.
#Migration is:
• inevitable • desirable • necessary this Easter, let’s not forget those who are caught in crises around the world 🌎 pic.twitter.com/e7fT1FE0D1 — IOM - UN Migration (@UNmigration) April 1, 2018
Laatst bijgewerkt: 6 december 2023 16:36