Teken ook tegen de windplannen uit Brussel!

Windturbines zijn lelijk en duur.

Teken ook tegen de windplannen uit Brussel!

THEMA'S:

De Europese Unie heeft grote windplannen. De komende dertig jaar moet het aantal windturbines in Europese wateren vervijfentwintigvoudigen. Om dat plan te bekostigen is 800 miljard euro nodig, ofwel ruim vierduizend euro per Europees huishouden(!). Ook het Nederlandse landschap moet eraan geloven. In 2030 moeten er in ons land nog zo’n 3.200 windturbines bijgebouwd zijn. Cultuur onder Vuur ziet de plannen met lede ogen aan en organiseert een landelijk protest.

Green Deal

EU-klimaatpaus Frans Timmermans is met zijn ‘Green Deal’ groot pleitbezorger van de Brusselse windplannen. Hij vliegt heel Europa door om bij regeringen windturbines aan de man te brengen. In Den Haag wordt kennelijk goed naar hem geluisterd, want ons land plaatste in 2020 de meeste windturbines van heel Europa. Maar ondanks zijn groene-godsdienstijver kunnen de windplannen op weinig steun rekenen onder de Nederlandse bevolking. Overal schieten lokale initiatieven uit de grond om de bouw van windreuzen, vaak al stilletjes door gemeentes geaccepteerd, tegen te houden.

Hagelslag

Volgens landschapsarchitect en Rijksadviseur Benno Strootman worden de duizenden windturbines lukraak als hagelslag over het land uitgestrooid. Hij zegt in het Algemeen Dagblad: “En het zijn geen kleintjes, hè: 200 tot 250 meter is heel normaal. Het hoogste gebouw in Twente is honderd meter. Met al die windmolens raken de verhoudingen volledig zoek. […] Ik vrees dat er over een paar jaar geen plek meer is waar je om je heen kijkt en géén windmolens boven alles ziet uittorenen. We zijn voor decennia de boek aan het verpesten.”

Windmolen en Windturbines Eemshaven

Foto: Wikipedia

Modernistische aanval

Er kleven grote bezwaren aan windturbines. Hoge onderhoudskosten, geluidsoverlast, gezondheidsschade voor omwonenden, de slachting onder vogels en zeedieren, en vooral ook de onbetrouwbaarheid van windenergie. Maar de belangrijkste reden om tegen windreuzen te strijden is dat zij een modernistische aanval zijn op onze traditionele, christelijke beschaving. Ze verminken namelijk ons unieke, Nederlandse landschap dat gedurende eeuwen door christelijke monniken en boeren vormgegeven is. Daarnaast is het feit dat wij via torenhoge belastingen de windplannen van groene fanatici als Timmermans zelf moeten bekostigen, een inbreuk op ons heilig recht op privé-eigendom.

Lees ook: De belangrijkste reden om te strijden tegen windturbines

Petitie

Om deze aanval op onze christelijke beschaving af te slaan, lanceert Cultuur onder Vuur de petitie ‘Premier Rutte, stop de bouw van windturbines in Nederland!’ Rutte zei in de aanloop naar zijn tweede ambtstermijn immers nog minachtend dat windturbines niet op wind maar op subsidie draaien. Duizenden handtekeningen uit het hele land moeten hem zijn gezonde verstand doen hervinden. Ook organiseert Cultuur onder Vuur een nationaal protest middels een internetbrede advertentiecampagne tegen de Brusselse windplannen en door lokale initiatieven tegen de komst van windturbines te ondersteunen.

Teken ook de petitie door op de afbeelding hieronder te klikken, en deel de petitie in uw omgeving. Samen verslaan wij de windverkopers uit Brussel!

Petitie windturbines

Laatst bijgewerkt: 23 november 2021 13:52

Doneer