Nobelprijswinnaar John Clauser: ‘Klimaatideologie is gevaarlijke corruptie van wetenschap’

Nobelprijswinnaar John Clauser (Beeld: Youtube)

Nobelprijswinnaar John Clauser: ‘Klimaatideologie is gevaarlijke corruptie van wetenschap’

THEMA'S:

“Er is geen echte klimaatcrisis. En klimaatverandering veroorzaakt geen extreem weer.” Dat zegt Nobelprijswinnaar John Clauser in een conferentie voor jonge wetenschappers.

Nobelprijs voor Natuurkunde

Dr. Clauser is een vooraanstaande natuurkundige en een pionier in de kwantummechanica. Hij kreeg in 2010 al de Wolf Prize in Physics, de op één na meest prestigieuze natuurkundeprijs. In 2022 werd zijn loopbaan bekroond met de Nobelprijs voor Natuurkunde. Daarmee komt hij in het rijtje te staan giganten als Albert Einstein, Niels Bohr en Erwin Schrödinger.

Alles wordt op het klimaat geschoven

Allerlei problemen worden onterecht aan klimaat toegeschreven, stelt Clauser. Zoals droogte en bosbranden. Iedere zomer grijpen klimaatideologen deze natuurlijke fenomenen weer aan om het beeld te scheppen van een aarde die in rap tempo vergaat. Aan deze angstcultuur verdienen media, overheden en milieuactivisten een goed belegde boterham. Met wetenschap heeft dit niets van doen, maakt Clauser duidelijk.

COV WhatsApp-banner

Naast John Clauser ook Ivar Giaever

Clauser is niet de enige winnaar van de illustere prijs die zich uitspreekt tegen het klimaatnarratief. Nobelprijswinnaar Ivar Giaever, biofysicus en ingenieur, tekende de World Climate Declaration. Die stelt dat alarmistische klimaatmodellen “in het geheel niet plausibel zijn als instrumenten voor mondiaal beleid.” Volgens Giaever en 1.500 andere wetenschappers die hun handtekening zetten, overdrijven klimaatmodellen het effect van kooldioxide en gaan ze voorbij aan de gunstige effecten.

Wetenschappelijke consensus bestaat niet

De uitspraken van Clauser doorbreken de mythe dat wetenschappers het unaniem eens zijn over klimaatverandering. Deze schijn van consensus wordt in stand gehouden door het zwijgen van jonge wetenschappers. Die weten dat ze kunnen fluiten naar hun carrière als zij zich kritisch uitlaten; eenzelfde vooruitzicht voor biologen die het wagen om het darwinisme te bekritiseren. In beide gevallen is er teveel links-ideologisch belang (en soms ordinair geld) gemoeid met het in stand houden van het paradigma. Andere opvattingen worden daarom verketterd en bestreden.

Vul de peiling in: ziet u een persoonlijk CO2-budget zitten?

Cancelling door Internationaal Monetair Fonds

Clauser betaalt direct een prijs voor zijn moed. Daags na zijn kritische opmerkingen blies het Internationaal Monetair Fonds zijn lezing over klimaatmodellen af. De economen weten kennelijk meer over klimaat dan een Nobelprijswinnaar natuurkunde. Of zien zij nu eenmaal beter de financiële consequenties als de klimaatpraatjes definitief ontkracht worden, en niet meer kunnen dienen om hoge belastingen en onteigening te rechtvaardigen?

Laatst bijgewerkt: 24 juli 2023 17:08

Doneer