Hugo Bos: Als een ridder, strijdend voor Zwarte Piet

89 % van de Nederlanders laat weten geen enkel probleem met Zwarte Piet te hebben. Het nieuwe kabinet weet dus wat het te doen staat.

Hugo Bos: Als een ridder, strijdend voor Zwarte Piet

Een van de vele media die onze strijd voor Zwarte Piet opgemerkt heeft is De Gelderlander.

Hugo Bos

De krant was benieuwd naar de man achter de acties en interviewde hem. Het interview met Hugo Bos, campagneleider van Cultuur onder Vuur, gaat in op Zwarte Piet, maar ook de diepere laag. "Er is een strijd gaande tussen goed en kwaad. Onze westerse, op christelijke grondvesten gebouwde cultuur, ligt onder vuur. Dáárom vecht ik voor zwarte piet."

Snaar geraakt

Bos' bezorgdheid om Zwarte Piet begon tien jaar geleden, toen hij op de school van zijn kinderen zag dat de knecht de roe niet meer mocht hanteren. Dat 'dreigement' paste zogenaamd niet bij de gezelligheid. Later, toen de racisme-beschuldigingen erbij kwamen, ging Bos actievoeren.

De Telegraaf

"We hebben, onder meer via de zaterdageditie van De Telegraaf, grote mailings de deur uit gedaan met de actie tegen zwarte piet. We vroegen mensen ons te steunen. Dat werkte. We hebben vele duizenden kleine donateurs, die dan eens 10 en dan eens 50 euro schenken. We hebben een snaar geraakt."

Jerry Afriyie

Uiteraard legt de krant Bos ook de kritiek van de Zwarte Piethaters voor. Zwarte Piet, zo heet het, wordt ervaren als racistisch. "Ik kan het mensen uit een andere cultuur niet kwalijk nemen dat zij de werkelijke, christelijke symboliek van het sinterklaasfeest niet begrijpen. Zo'n Jeffrey Afriyie (anti-pietactivist, red.) komt uit Ghana, die heeft deze geschiedenis niet meegemaakt."

'Verbindend'

Een andere tegenwerping van de Zwarte Piethaters: de traditie wordt niet door iedereen gewaardeerd dus is niet meer 'verbindend'. "Maar dat ligt dan niet aan de traditie. Als je in een cultuur te veel mensen met een zeer afwijkende cultuur laat binnenkomen, dan geeft dat problemen. Dan moet je dat veranderen." Met andere woorden: dat onze traditie niet meer verbindt, ligt niet aan de traditie zelf maar aan de massa-immigratie die de culturele eenheid van Nederland verstoort.

Volg COV op Telegram

Traditie

Waar komt die eenheid dan vandaan? Hugo Bos is daar duidelijk over. Onze cultuur wortelt in het christendom, in bijzonder het katholicisme. Bos staat dus voor de christelijke traditie. En hij staat niet alleen. Bos heeft zich aangesloten bij een internationaal netwerk, genaamd Traditie, Familie en Privé-eigendom. Dat zet zich wereldwijd in voor de christelijke beschaving.

'Waarom haat men Zwarte Piet?'

Dat roept de vraag op of Zwarte Piet "niet een heel kleine, platte discussie" is, aldus de interviewers. Bos sluit af: "Zeker niet. Je kijkt: waar wordt de christelijke beschaving aangevallen? Waar zit een zwakke plek in de verdediging? Waar probeert de revolutie verder door te drukken? Zwarte piet is niet iets kleins. Het is heel groot. Waarom haten de tegenstanders het zo? Waarom doen zij zo moeilijk om zo'n kleurtje? Omdat ze uiteindelijk onze cultuur haten en die kapot willen maken. Ik heb onze cultuur lief en ik verdedig die."

Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 15:05

Doneer