5 tekenen dat Defensie woke dreigt te worden

Een marinier wordt gefeliciteerd met het voltooien van de loodzware opleiding, die geen vrouw ooit afgerond heeft. Vooralsnog weerstaat het Korps Mariniers de politiek-correcte druk om standaarden te verlagen voor vrouwen.

5 tekenen dat Defensie woke dreigt te worden

THEMA'S:

Defensie zucht onder de bezuinigingen. Er is tekort aan alles. Maar in plaats van prioriteit geven aan mensen en materieel, gaat de leiding op de diversiteitstoer. Wij zetten vijf tekenen op een rij dat Defensie woke dreigt te worden.

1. Indoctrinatie met diversiteit verplicht

Vanaf 2022 wordt ‘diversiteit en inclusiviteit’ onderdeel van alle opleidingen in de krijgsmacht. Dat heeft defensieminister Henk Kamp (VVD) laten weten aan de Tweede Kamer. Kamp wil een ‘defensiebrede cultuurverandering’ binnen Defensie. De diversiteitslessen zijn momenteel nog optioneel. Als het aan Kamp ligt, worden ze verplicht. Je leert immers geen Apache-helikopter vliegen als je niet weet hoe belangrijk het respecteren van gehandicapte transgender lhbtqiap+- asielzoekers van kleur is!

HNLMS Holland 2

2. Marineschepen krijgen vrouwennamen

De Koninklijke Marine krijgt twee nieuwe fregatten. De Traditiecommissie, die over de vernoeming gaat, zal vrouwennamen voorstellen. Op zich is dat niet nieuw. Zo hadden we vroeger de Hr.Ms. Koningin Wilhelmina. Deze vernoeming drukt de nauwe band tussen krijgsmacht en koningshuis uit. Maar de Traditiecommissie wil geen Zr.Ms. Maxima. Wel een Zr.Ms. Francien de Zeeuw. De reden is dat zij de eerste vrouwelijke militair binnen de Nederlandse krijgsmacht was. Een feministische mijlpaal krijgt voorrang op zeeslagen en zeehelden.

3. Mannen tekort? Vrouwen werven!

De krijgsmacht is een mannenwereld. Mannen willen strijden tegen het kwade en het goede verdedigen. Als vrouwen al dienen, dan is dat bijna alleen in ondersteunende functies. Dat is zelfs zo in het Israëlische leger, waar men al decennia rigoureus gelijkheid probeert af te dwingen. Hoe graag links het ook wil, vrouwen zijn niet gelijk aan mannen. In fysiek opzicht zijn ze zwakker. Als er vijftig kilometer gemarcheerd moet worden met vijftig kilo op de rug, legt de meest fitte vrouw het geheid af tegen een man. Het is dan ook bij voorbaat een verloren strijd om veel meer vrouwen te werven voor de krijgsmacht. ‘Jouw kracht’, zoals de nieuwe vrouwenwerfcampagne van Defensie keer op keer herhaalt, is in het veld onvoldoende.

Peiling diversiteitsquota Defensie

4. Vrouwenquotum in de maak

Defensie wil een streefcijfer invoeren om meer vrouwen in het uniform te krijgen. Momenteel is één op de tien militairen vrouw. Defensie wil dat opkrikken door een ‘voorkeursbeleid voor vrouwen bij het aannemen en laten doorstromen’. Dit betekent dat je sneller promotie krijgt simpelweg omdat je vrouw bent. Een garantie voor ressentiment bij mannelijke collega's, die gepasseerd worden omdat ze man zijn. Niet verdienste of talent telt, maar geslacht. We zien de Russische en Chinese generaals al sidderen van angst.

5. Academie onder vuur: ‘Teveel nadruk op fitheid’

Irina Tziamali studeerde in de zomer van 2021 af aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Een eerbiedwaardig instituut die qua corps d’esprit in de eeuwenoude traditie van ridderlijkheid staat. Een perfecte school voor een glansrijke loopbaan in de krijgsmacht. Maar voor die carrière goed en wel van start is gegaan, keert Tziamali zich al tegen het militair bedrijf. Ze klaagt in NRC Handelsblad dat er een ‘cultuur van masculiniteit’ heerst aan de KMA. Kadetten moeten doortastend en zelfverzekerd zijn. Fysiek fit ook. Op de vraag van de krant of militairen niet sowieso fit moeten zijn, antwoordt Tziamali dat ze toch een “kantoorbaan bij de afdeling personeelszaken van de luchtmacht” krijgt. Als we daar de volgende oorlog mee moeten winnen… Tziamali is tegenwoordig 'Projectofficier Diversiteit & Inclusiviteit' en geeft de politiek-correcte agenda vleugels bij de Luchtmacht.

Islam en de zelfmoord van het Westen

Laatst bijgewerkt: 25 oktober 2023 10:08

Doneer