De tweede aflevering van “In de Vuurlinie” is nu te bekijken

De tweede aflevering van “In de Vuurlinie” is nu te bekijken

THEMA'S:

In het nieuwe programma “In de Vuurlinie”, geeft Cultuur onder Vuur elke week commentaar op het nieuws en achtergronden. De tweede aflevering is vandaag verschenen. Klik hier om te kijken:

Eigen huis in box 3

In deze aflevering bespreekt campagneleider Hugo Bos het thema onteigening van woningbezitters door de staat. De Nederlandsche Bank kwam recentelijk met een plan om de eigen woning te belasten in box 3, alsof het om ‘vermogen’ gaat. Ook zou de hypotheekrenteaftrek versneld moeten worden afgeschaft. Dit voorstel werd door Europese financiële instellingen, waaronder het Internationaal Monetair Fonds enthousiast onthaald. Die zien huizenbezitters als een makkelijke prooi voor meer belastinginkomsten.

65-plussers de pineut

Volgens het Economisch Instituut voor de Bouw, geciteerd in de Telegraaf, zou dit grote financiële gevolgen hebben voor Nederlandse burgers. Met name 65-plussers zijn de pineut. Zij zouden jaarlijks maar liefst 8% van hun inkomen (een heel maandinkomen dus!) moeten afstaan aan de staat. Ook jongeren zijn de klos, want met een laag inkomen en een dure koopwoning, zijn zij het grootste slachtoffer van afschaffing van de hypotheekrenteaftrek.

Communisme

Maar voor Cultuur onder Vuur is er vooral een principiële reden om tegen deze voorgenomen onteigening van huizenbezitters te vechten. Een reden die te maken heeft met privé-eigendom, een stabiele samenleving en de opkomst van communisme.

Intensieve campagne

Wilt u weten waarom Cultuur onder Vuur met een intensieve, publieke campagne actie voert op dit thema? Kijk dan deze nieuwe uitzending van "In de Vuurlinie". Deel deze ook met uw vrienden en bekenden. Want als de overheid straks koopwoningen mag onteigenen door middel van vermogensbelasting, heeft iedereen in Nederland daaronder te lijden.

In de Vuurlinie verschijnt elke vrijdagavond. Blijf altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen door u te abonneren op ons YouTube-kanaal. Daarmee stuwt u ons kanaal ook op in de YouTube-ranglijsten, zodat meer Nederlanders de suggestie krijgen om naar ons programma te kijken. Dank voor uw hulp!

Laatst bijgewerkt: 10 december 2021 18:52

Doneer