Rutte, stop subsidies aan Zwarte Piethaters!

Petitie aan Mark Rutte, minister-president van Nederland

Rutte, stop subsidies aan Zwarte Piethaters!

De lobby tegen Zwarte Piet ontvangt op velerlei wijze subsidie. Dat betekent dat de strijd tegen de Nederlandse cultuur wordt gefinancierd uit belastinggeld. Geld dat Nederlanders zelf hebben verdiend, maar besteed wordt aan de bestrijding van waaraan zij het meest zijn gehecht: Zwarte Piet en de eigen cultuur van Nederland.

De ontvangers van subsidie tegen Zwarte Piet zijn al zo zeker van hun zaak, dat zij als volgende stap openlijk spreken over het binnendringen van het subsidiesysteem, zodat zij voortaan meebeslissen over de richting van geldstromen. Geldstromen nogmaals, die afkomstig zijn uit het belastinggeld dat Nederlanders in goed vertrouwen aan de overheid afdragen.

De subsidies voor de lobby tegen Zwarte Piet ondermijnen zo het vertrouwen dat belastingbetalende Nederlanders in hun overheid moeten kunnen behouden.

Teken daarom vandaag de petitie aan premier Mark Rutte. Verzoek hem om onmiddellijk een eind te maken aan deze subsidies en aan de onaanvaardbare situatie dat Nederlanders ongewild meebetalen aan de bestrijding van Zwarte Piet en hun eigen Nederlandse cultuur.

Lees meer