Kom de Efteling te hulp!

Kom de Efteling te hulp!

Deze petitie is verlopen.

Er vindt een grote aanval plaats op de Nederlandse cultuur en op de culturele waarden van ons land: na Zwarte Piet is nu de Efteling aan de beurt.

Onlangs heeft de actiegroep SOS (Stop Oppressive Stereotypes) in een publieke actie de aanval ingezet op de Efteling, Nederlands nationale familiepark. Meerdere attracties worden bestempeld als racistisch en discriminerend. Monsieur Cannibale, een grote Bosjesman die boven een stel kookpotten zit waar kinderen een ritje in kunnen maken, is er een van.

De actiegroep SOS wil dat de Efteling de betreffende “walgelijke”, “indoctrinerende” attracties de vuilnisbak ingooit, en wel nu! Anders dreigen ze met “acties”. En de directeur van de Efteling heeft al toegezegd in “dialoog” te gaan met de klagers, dezelfde kliek die Zwarte Piet weg wil hebben.

Dit is onacceptabel!

Naast dat de brave Zwarte Piet al overgoten wordt met venijn en haat, moet nu ook de Efteling eraan geloven. Niets kan deze zure cultuurvandalen tevredenstellen! Degenen die dachten dat het met het invoeren van een paar kleurenpieten wel afgelopen zou zijn, komen bedrogen uit. We moeten een streep trekken. Tot hier en niet verder!

Teken daarom deze petitie aan de directeur van de Efteling:

Geachte heer Jurgens,

Onlangs beschuldigde actiegroep Stop Oppressive Stereotypes meerdere attracties in de Efteling van "walgelijk" racisme en "indoctrinatie".

U weet natuurlijk net zo goed als wij dat dit valse beschuldigingen zijn.

Een karikatuur van de werkelijkheid zoals Monsieur Cannibale is net zo min "racistisch" als de Langnek en Holle Bolle Gijs discriminerend zijn voor lange en dikke mensen.

De nalatenschap van Anton Pieck aan het Nederlandse volk spreekt de historische verbeelding aan, en is daarom een dierbaar onderdeel van het Nederlandse culturele erfgoed.

U, als voorzitter van de directie van de Efteling, bent hier de hoeder van.

Daarom roepen wij u op niet toe te geven aan de enkelingen die de Efteling willen beroven van unieke attracties, en het speelse karakter van het pretpark te behouden voor de miljoenen Nederlanders die er jaarlijks met plezier naartoe gaan.

Vele mensen, jong en oud, zullen u dankbaar zijn.

Hoogachtend,


Laatst bijgewerkt: 24 maart 2022 15:45

Doneer